Home Hírek Újabb mélyponton a forint, 339,23 egy euró

Újabb mélyponton a forint, 339,23 egy euró

460
A store proprietor counts out Hungarian ten thousand forint currency banknotes in Budapest, Hungary, on Wednesday, Dec. 30, 2015. Hungary's economic growth will slow to between 2.9 percent and 3 percent this year, Hungary's economic growth will slow to between 2.9 percent and 3 percent this year, Hungary's Economy Minister Mihaly Varga told Figyelo. Photographer: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Ma újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben. Az eurót ma 339,23 forinton jegyezték – írja honlapján az index.hu.

Tegnap este még 337,99 forinton állt. Pénteken fél hét körül ennél alacsonyabban, 337,81 forinton jegyezték, majd e szint körül mozgott háromnegyed tízig.

Ekkor lőtt ki hirtelen az euró. 11 óra után nem sokkal már alacsonyabban, 339,02 forint körül jegyezték.

Az okok most is ugyanazok, mint amik a 2019-es mélyrepülés mögött álltak:
  • a Magyar Nemzeti Bank kamatpolitikája, ami miatt a magyar reálkamat továbbra is a legalacsonyabbak között van a feltörekvő piacon;
  • a magyar fizetési mérleg többletének fokozatos elolvadása;
  • a kedvezőtlen nemzetközi hangulat, ami miatt a befektetők elkerülik az országot;
  • utóbbin tovább ront a magyar kormány és az Európai Unió felhőtlennek nem nevezhető kapcsolata;
  • és az is problémát jelent, hogy a forint történelmi mélypontjaira a spekulánsok már különböző sortpozíciókat alakítottak ki; amíg ezek nem csökkennek számottevően, addig a forint nem tud erősödni.

forrás: index.hu

Hozzászólás