Home Hírek Folytatódik a csatornahálózat kivitelezése Ózdon

Folytatódik a csatornahálózat kivitelezése Ózdon

667

Folytatódik a csatornahálózat kivitelezése. A konzorciumban szereplő két vállalat területein különböző készültségi fokkal áll a beruházás. A szakemberek elmondása szerint a téli csapadéknak köszönhetően az eddig elvégzett tömörítések jól sikerültek. Mivel korábban a gerincvezeték-fektetés nagy része megtörtént, idén leginkább aszfaltozásokra kell készülni – írja az ozd.hu.

A kivitelezésről elmondható, hogy korábban már a gerincvezeték-fektetés nagy része megvalósult, így idén leginkább a még be nem fejezett részek következnek, illetve a megfelelő konszolidációs időt követően a végleges helyreállítások vannak hátra.

„Útépítési munkák vannak, amik kiemeltek, és szerintem a lakosságot nagyon érdeklik. Nagy valószínűséggel a susai résszel fogunk kezdeni májusban, ott megcsináljuk a főutat és a szociális otthonhoz vezető utat is. Ezután átköltözünk a sajóvárkonyi részre. Nagy falat még nekünk a Magyar Közút által kezel Szentsimoni bevezető szakasz, és itt Ózdon a Pázmány úton lesz egy aszfaltozási szakasz” – mondta Kiss István, az Euroaszfalt Kft. főépítésvezetője.

A másik vállalat dolgozói is megkezdték már a munkavégzést. A napokban érkezik majd melegaszfalt, mellyel ideiglenesen helyreállítják a Csépányi út azon szakaszát, ahol a forgalom miatt rossz állapotok uralkodnak a csatornázás nyomán. Jelenleg a Nagyvölgyi úton tevékenykednek, ahol a magas talajvízszint miatt először szivattyúzniuk kell, csak azután kezdhetik meg a gerincvezeték kiépítését.

„A mihozzánk tartozó összes terület már befejeztük, az utolsó az az uraji terület volt, annak a munkáit februárban fejeztük be. Nyilvánvalóan a helyreállítási munkák még nincsenek kész, csak a csatorna fektetését fejeztük be. Itt most a Nagyvölgyi utcában kezdtük meg a kivitelezési munkákat. Az első fázis az volt, hogy az útnak a marását ma reggel befejeztük. Ha szétnézünk jól látszik, hogy a padkát is lerendeztük, hogy amikor majd kiássuk a munkagödröt, akkor autóval el lehessen menni mellettünk nyugodtan, és ne zavarjuk a közlekedést” – emelte ki Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A szakemberek elmondták, hogy a jelenlegi állapotok szerint teljesíteni tudják a szerződésben foglaltakat. Ha minden megfelelően halad és nem történik semmi, ami akadályozná a munkavégzést, úgy szeptember-október környékén az utolsó métereket is átadhatják majd, ezzel pedig lezáródhat a hosszú évek óta zajló folyamat.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás