Home Hírek Kiemelkedően teljesítettek ózdi diákok a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

Kiemelkedően teljesítettek ózdi diákok a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

737
Kiemelkedő eredményeket ért el a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen több ózdi iskola is. A megmérettetés első fordulóján megyei szinten az Újváros Téri Általános Iskola teljesített a legjobban. A még február 21-én lezajlott esemény azonban további egyéni és csapat sikereket is hozott – írja az ozd.hu

Az Újváros Téri Általános Iskola több mint húsz éve képviselteti magát a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, ahová idén tőlük 71 fő jelentkezett. Az első fordulóban a legjobb eredményt Antal Ottó Máté 3. osztályos tanuló érte el, aki a megyében az ötödik helyet szerezte meg, de kiemelkedő teljesítményt nyújtott ugyanebből az évfolyamból Balog Dániel, tizenkettedik helyével, illetve a hetedikesek közül Miklós Máté, aki tizenegyedikként végzett.

A siker valószínűleg annak is köszönhető, hogy az iskolában immár öt éve valamennyi felsős évfolyamon egy matematika tagozatos csoport is van. Az elért eredmények miatt pedig az intézmény egy évig ad majd otthont a verseny vándorserlegének.

A tanulók egyébként nem csak egyénileg indulhattak a megmérettetésen. Így egy három főből álló csapat is jelentős sikert ért el, hiszen ebben a kategóriában megszerezték a megyei első helyet. A trió tagjai Antal Ottó Máté, Balog Dániel és Sipos Eszter.

Az Újváros téri intézmény mellett még két ózdi iskola tanulóinak eredménye volt kiemelkedő. Így a Vasvár Úti Általános Iskolából Jaskó Benjámin második osztályos diák a hatodik helyezést érte el, míg Zákányi Panna a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója a második helyet szerezte meg. A verseny országos döntője a tervek szerint április második felében, Kecskeméten lesz.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás