Home Hírek Kigyulladt a gázcseretelep Arlóban

Kigyulladt a gázcseretelep Arlóban

1139

Kigyulladt a gázcseretelep Arlóban. A tűz a területen található vegyesboltra nem terjedt át, viszont több mint negyven gázpalack volt veszélyben. Emellett a szomszédos ingatlan ereszdeszkája is leégett. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat – írja az ozd.hu.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait tegnap számos esetben riasztották szárazfű tüzekhez a térségben. A szeles időjárásnak köszönhetően ilyenkor intenzívebbek a lángok, így sokkal rövidebb idő alatt, nagyobb területen pusztíthat a tűz. Vasárnap azonban egy komolyabb káresethez is vonulniuk kellett az állomány tagjainak.

„Tizenegy óra után nem sokkal érkezett a jelzés, amelyben egy Arlóban található ABC, illetve gázcseretelepen keletkezett tűz. A kamerafelvételek alapján kartonpapírok gyulladtak meg. Erről terjedt át a tűz többek között gázpalackokra is. Kollégáim kettő darab gépjárműfecskendővel és vízszállító járművel vonultak a helyszínre, ahol 48 darab gázpalackot távolítottak el, ezek közül 11-et ért közvetlen hő hatás, vagy láng hatás” – mondta Tőkés Tamás a lapnak, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Arlóban a Falusi bolt mögött található több hektáros nádas területet rendszerint leégetik. Az ABC tulajdonosa azt mondja, legutóbb március 15-én is felgyújtották ezt a részt, de akkor sikerült időben megfékezni a lángokat. Most azonban nem volt ilyen szerencséjük, és átterjedt a tűz a telephelyre is.

A hamut és egyéb elégett maradványokat takarították az ABC udvarán. A tűz nagyjából 23 négyzetmétert érintett, illetve a közeli ingatlan ereszdeszkájába is belekapott a láng. Az egyenruhások úgynevezett előre szerelt sugár segítségével oltották el ezt a részt. A kisbolt tulajdonosa azt mondja természetesen mielőbb megtéríti a szomszédos lakóházban keletkezett kárt.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás