Home Hírek Korszerűbb, tágasabb helyre költözött a roma önkormányzat

Korszerűbb, tágasabb helyre költözött a roma önkormányzat

602
Korszerűbb, tágasabb helyen fogadja ügyfeleit ettől a hónaptól az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. A költözés már le is zajlott, így az Újtelep 1. szám alatt, egy felújított épületben várják mindazokat, akik tanácsért, segítségért felkeresnék őket. Az új környezet nemcsak a mindennapi munkát teszi komfortosabbá, hanem a különféle programok lebonyolítására is több lehetőséget biztosít – írja az ozd.hu.

Február közepén, a képviselő-testület legutóbbi ülésén döntöttek arról, hogy márciustól az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kezelésébe adják az Újtelep 1. szám alatti épületet. A nemzetiségi testület egy héttel későbbi tanácskozásán szintén jóváhagyták a költözést. Mostanra már komfortosabb környezetben fogadták az ügyfeleket. A most használatba vett ingatlan pályázati forrásból újult meg, és közel kétszer akkora teret kínál a mindennapok során. De nemcsak a lakosság ügyes-bajos dolgait tudják kényelmesebben intézni.

„Sokkal több a lehetőségünk, olyan programokat tudunk szervezni, amelyek a közösséget építik. Közösségfejlesztő programokat, családi tanácsadást, munkaügyi tanácsadást. A programjaink megvalósításához több lehetőséget biztosít a nagyobb négyzetméterű terület” – nyilatkozta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A közösségi helyiség tanfolyamok lebonyolításához, valamint a nemzetiségi testület üléseihez is tágasabb teret nyújt. Emellett az ügyféltér is nagyobb lett a régihez képest, valamint zuhanyzó és konyha is rendelkezésre áll. A mosókonyhában a gépek ugyan még nincsenek beüzemelve, de a közeljövőben új szolgáltatásként mosási lehetőséget is biztosítanak. A szintén folyamatosan szépített és karbantartott régi épületet így már teljesen maga mögött hagyta a nemzetiségi önkormányzat.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat a kétezres évek eleje óta használta a József Attila úti épületet. Az ingatlan ugyan most üres, de hamarosan új funkciót kap, hiszen a Máltai Szeretetszolgálat üzemeltet majd benne gyermekházat.

Az ügyfélfogadási rend az új helyszínen is változatlan. Hétfőtől péntekig, reggel nyolctól délután kettőig várnak mindenkit, aki ügyes-bajos dolgaiban segítséget szeretne kapni. Jellemzően munkakereséssel, önéletrajzok, kérelmek megírásával kapcsolatban keresi a lakosság a két ügyintézőt. Emellett pedig minden nap másik képviselő várja a helyieket, hogy minden felmerülő problémára közösen találjanak megoldást.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás