Home Hírek Több százezer forinttal gazdagodnak ózdi intézmények

Több százezer forinttal gazdagodnak ózdi intézmények

575

Több százezer forinttal gazdagodnak ózdi intézmények az egyik hipermarketlánc pályázata, az Ön választ, mi segítünk által. Az áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon több szervezetet is támogathattak a vásárlók. Körzetünkben több mint 22 ezer szavazattal a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége nyert, akik a támogatásból a Csillagfürt EGYMI-ben a diákok fejlesztésére szolgáló kültéri eszközöket szerelnek majd fel – írja az ozd.hu.

Hetedik alkalommal hirdette meg Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatát az egyik legnagyobb áruházlánc. Idén is szavazhattak a hipermarket vásárlói, akik január 20-a és február 16-a között több tízezer voksot adtak le az ózdi áruházban. Országosan is népszerű a kezdeményezés, 2016 óta több mint 230 millió zsetont dobtak már be a gyűjtőládákba.

A három pályázat közül az Ajándékozz kacagást elnevezésű nyerte el a legtöbb szavazó tetszését több mint 22 ezer vokssal, így a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége a Csillagfürt EGYMI-ben szerelhet majd fel kültéri fejlesztő eszközöket az intézmény diákjai számára. Ők 400 ezer forintos támogatásban részesülnek, míg a második helyezett 200 ezer forintot kap. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézménye a Mozgáskotta módszerét szeretné bevezetni.

„Hallottunk arról, hogy a Mozgáskotta fejlesztő eszköz milyen hatással van a gyerekek mozgás- és személyiségfejlődésére, ezért a tavalyi évben már öt kolléganő elvégezte ezt a tanfolyamot. Már az idei évben szerettük volna ezt bevezetni, de nem rendelkeztünk hozzá eszközparkkal, ezért pályáztunk a Tescóhoz ennek az összegnek a megnyerésére. Elsősorban logopédia, korai gondozás és nevelési tanácsadás szakterületeken fogjuk hasznosítani” – mondta a lapnak Zay Nárcisz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének tagintézmény-igazgatója.

Az elnyert összegből egy közepes csomag megvételére nyílik lehetőségük, amely tartalmaz például ún. jelmodulokat. Ezek alapján a gyerekek könnyebben és gyorsabban teljesíthetik a kijelölt mozgásokat. A pedagógiai szakszolgálatnál egy tanévben 2-300 óvodás veheti majd igénybe a Mozgáskottát. A harmadik helyezett a putnoki Gömöri Iskolások Gyermekalapítvány lett, ők 100 forint támogatást kapnak.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás