Home Hírek Újabb óvintézkedések Ózdon

Újabb óvintézkedések Ózdon

610

Az esetszámok növekedése miatt, más országok példájából okulva újabb intézkedéseket hoztam Ózdon. Ma újra válságértekezletet tartottunk valamennyi cég- és intézményvezetőnkkel – írja Janiczak Dávid polgármester Facebook oldalán.

Mint írja, az iskolák már bezárásra kerültek, az óvodák és bölcsődék bezárásáról tegnap intézkedett. Emellett döntött az Olvasó, Könyvtár, Civil Ház és valamennyi közösségi ház, minden önkormányzati fenntartású sportlétesítmény (uszoda, sportcsarnok, stb) bezárásáról is.

A polgármester az óvintézkedéseket részletesen sorolja:

“Kijelöltük a Nemzetőr Úti Óvodát ügyeleti óvodaként, ahol szerdától nyilatkozattételt követően 5-6 fős csoportokban elhelyezhetőek azok a gyermekek akiknek mindkét szülője dolgozik és másként nem tudják megoldani a felügyeletet, erről a szülők tájékoztatást kapnak.

A védekezésre a költségvetésből 5 millió Ft átcsoportosításával kialakítunk egy önkormányzati élelmiszer készletet, hogy a később hatósági karantén alá kerülők ellátása gördülékenyen működjön. Ózdi vállalkozótól nagyobb tételben rendeltem szájmaszkokat, melyek ugyan tanúsítvánnyal nem rendelkeznek, de a semmitől pont többet érnek, más lehetőség pedig jelenleg nincs a készlethiányok miatt. Emellett az ÓVI varrodájában is kísérletet teszünk a szájmaszkok gyártására.

Az Ózdi Városi Televízió oktatási műsorokat kíván sugározni az érettségiző diákok felkészítésére. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot az iskolaigazgatókkal.

A gyermekétkeztetés az oktatási intézmény felé megtett előzetes jelzés alapján a Városüzemeltető Intézmény részéről elviteles formában biztosítva lesz.

Az Ózdi Távhő Kft. felkészült arra, hogy a melegvizet és fűtést biztosító erőműben a dolgozók akár bent lakással is biztosítsák az ellátást, számukra pedig komoly élelmiszertartalékot is felhalmoztak.

Folyamatban van a házi segítségnyújtó rendszer kibővítésének kidolgozása, hogy azon idősek, akik csak gyógyszer íratás céljából kényszerülnek kimozdulni a rendelőkbe, patikákba, otthon megkapják azt lakóhelyük elhagyása nélkül.”

Forrás: Janiczak Dávid / Facebook

A polgármester posztjában azt írja, hogy a még kidolgozás alatt álló intézkedések részleteiről a véglegesítést követően ad majd tájékoztatást.

kiemelt kép: internet

1 COMMENT

Hozzászólás