Home Hírek A szépkorúaknak és a fogyatékkal élőknek is segít az ÓTSZEGYII

A szépkorúaknak és a fogyatékkal élőknek is segít az ÓTSZEGYII

870

A szépkorúaknak és a fogyatékkal élőknek is segítenek az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény munkatársai. A Bolyky Tamás úton működő Idősek Klubjában is megváltozott az élet a koronavírus-járvány miatt, de az ott dolgozók telefonon és személyesen is igyekeznek meggyőződni arról, hogy minden rendben van a tagokkal. A Támogató Szolgálat munkatársai továbbra is várják azoknak a fogyatékos személyeknek vagy hozzátartozóiknak a jelentkezését, akik nem boldogulnak egyedül – írja az ozd.hu.

A Bolyky Tamás úti Idősek Klubja, amely az Öregek-Fiatalok Házában található, egy negyven férőhelyes intézmény. Itt nappali ellátást biztosítanak a szépkorúaknak. Különböző foglakozásokat tartanak, de jó hangulatú beszélgetések is zajlanak. Keresztrejtvényt fejtenek, és egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadásokon is részt vehetnek. Cél, hogy akik idejárnak szabadidejüket hasznosan tudják eltölteni.

A klub vezetője elmondta, hogy mennyire fontos az időseknek, ez a jól megszokott közösség, ahová járhatnak. A koronavírus miatt kialakult helyzet eredményeként azonban most ők sem látogathatják az intézményt, viszont az itt dolgozók így is megtesznek mindent annak érdekében, hogy ne érezzék magukat egyedül.

„Őket személyesen, vagy telefonon keressük fel. Segítünk a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban. Akinek van gyermeke Ózdon, azokat természetesen ellátják a családtagok, mi azokon igyekszünk segíteni, akiknek senkije nincsen” – nyilatkozta a lapnak Fürjes Józsefné, a Bolyky Tamás úti Idősek Klubjának vezetője.

Fürjes Józsefné elmondta, hogy naponta öt-hat fő szokott segítséget igényelni tőlük. Szintén ebben az épületben az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény berkein belül működik a Támogató Szolgálat. Az itt tevékenykedők a saját otthonukban élő fogyatékos személyek részére nyújtanak ellátást.

„Azok az ellátottak, akik eddig igénybe vették a mi szolgáltatásainkat, azok továbbra is természetesen igénylik ezeket az ellátásokat. Ami változott, az az, hogy ezeket a fogyatékos személyeket próbáljuk otthon tartani, tehát hogy maradjanak a lakásokon belül, és a bevásárlást, a gyógyszer íratást, illetve azokat a dolgokat, amiket eddig közösen oldottunk meg a fogyatékkal élő személlyel, most a személyi segítő átvállalta és átvette tőlük, hogy a kockázatot, a fertőzésveszélyt minél inkább csökkenteni próbáljuk” – emelte ki a lapnak Vaszlik Mónika, a Támogató Szolgálat vezetője.

Vaszlik Mónika hozzátette, hogy továbbra is várják azoknak a fogyatékkal élő személyeknek vagy hozzátartozóiknak a jelentkezését, akik a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzet okán segítségre szorulnak. A Támogató Szolgálat vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy az Autisták Országos Szövetségének weboldalán további hasznos tájékoztatók, videók és képi anyagok állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ők is aktívan tudjanak részt venni a védekezésben.

Támogató Szolgálat:
Tel.: 48/471-770
06-70/369-7747
e-mail: otszegyii.tsz@gmail.com
aosz.hu/koronavirus

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás