Home Hírek Az óvodai beiratkozás sem személyesen zajlik

Az óvodai beiratkozás sem személyesen zajlik

470

Nem kell személyesen felkeresni az óvodákat a beiratkozás miatt. Azok a szülők, akik nem a körzetes óvodába szeretnék járatni gyermeküket, április 17-ig e-mailben vagy telefonon jelezhetik ezt a szándékot a kiválasztott intézményben. Minden más esetben a területi alapon illetékes óvoda április 21-ig felveszi a körzetébe tartozó, óvodaköteles korú gyermekeket. Erről határoz az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelete – írja

Tavaly májusban folyamatosan zajlott az óvodai beiratkozás, a szülők egymás után érkeztek az intézményekbe. Idén már más menete van a folyamatnak, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelete szabályoz. A koronavírus-járvány miatt ugyanis az élet minden területén szükség van a személyes találkozások, érintkezések számának csökkentésére. Ehhez igazodik most a beiratkozás is.

„A legfontosabb a jelen helyzetben az, hogy sem a szülőnek, sem a gyermeknek személyesen megjelennie nem kell. Április 17-éig, mivel szabad óvodaválasztás van, lehet jelezni e-mailben vagy telefonon a felvételi szándékot a város bármely óvodájába. Ezt követően az óvodák április 21-ig hivatalból minden óvodaköteles korú gyermeket beíratnak a körzetes óvodába. Ha valaki nem a körzetes óvodába szeretne jelentkezni, akkor április 17-ig jelezheti telefonon vagy e-mailben a kiválasztott óvoda elérhetőségein a felvételi szándékát” – mondta a lapnak Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a harmadik életévüket idén augusztus harmincegyedikéig betöltő gyermekek számítanak óvodakötelesnek, ők a következő nevelési évben legalább napi négy órában kötelesek részt venni a foglalkozásokon. Tekintettel a járványhelyzetre, sem nekik, sem szüleiknek nem kell tehát személyesen megjelenniük az intézményekben. A vonatkozó rendelet értelmében a személyi igazolványt és lakcímkártyát nekik elegendő az első óvodai nevelési napon bemutatni. Az óvodák e-mailes és telefonos elérhetőségei megtalálhatók a város honlapján, az ozd.hu-n, a Város/Intézmények menüpontban.

Az óvodák e-mailes és telefonos elérhetőségei elérhetők EZEN A LINKEN.

A jelenlegi járványhelyzetben elővigyázatosságból Ózdon is csak ügyeleti rendszer működik az óvodák tekintetében. Erre a célra városunkban a Nemzetőr Úti Tagóvodát jelölték ki. Mindenkit arra kérnek, hogy csak akkor vigye a gyerekét az óvodába, ha máshogy semmiképpen nem tudja megoldani a felügyeletet.

Az ügyeletes óvodában minden reggeli beléptetésekor védőnő vizsgálja meg a gyerekeket. Itt olyan óvópedagógusok foglalkoznak az óvodásokkal, akik nem érintkeztek külföldről érkező személyekkel, emellett további kritériumoknak is meg kell felelniük. Azért esett egyébként a választás a Nemzetőr Úti Óvodára, mivel több független kijárata van, így jól elszeparálható az épület összes része.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás