Home Hírek Folytatódik a csatornázás Ózdon

Folytatódik a csatornázás Ózdon

864

A tervezett ütemben halad a csatornázás városunkban. A konzorciumi cégek több munkaterületen is dolgoznak, ezeken a részeken pedig váltakozó készültségi százalékban van a projekt. A szerződésben szereplő határidő 2020. december 31-e, ám ha minden rendben zajlik az utolsó szakaszokat ettől valamivel előbb is átadhatják – írja az ozd.hu.

Ismét munkagépek zajától hangos városunk, hiszen a jó idő beköszöntével folytatódik a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. A korábbi időszakban már nagy százaléka elkészült a projektnek, így ebben az esztendőben már csak néhány területen fektetnek vezetéket, így a teendők nagy részét valószínűleg a végleges aszfaltos helyreállítások teszik majd ki. A hódoscsépányi Márton út az egyik ahol ma is jelen voltak a dolgozók. Egy igen szűk utcáról van szó, ahová a gépek nagy része nem is fért be, ez pedig jelentősen megnehezíti az alvállalkozók dolgát. Jánócsik Csaba építésvezető elmondta, hogy a helyi viszonyokhoz képest jók a körülmények, ám nagy odafigyelést igényel a dolgozóktól, hogy ez már a harmadik közmű a földben, és vigyázni kell, hogy nehogy megsértsenek valamit. Összességében jók a tapasztalatok.

„Voltak pozitív visszajelzések, de emellett voltak negatív dolgok is. Látjuk, hogy milyen felfordulással jár az egész folyamat, próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből. Vannak olyan lakók, akik ezt megértik, vannak akik nem. A többség megérti, hogy milyen körülmények között dolgozunk. Nekünk ez időjárás függő. Megpróbálunk mindent feltakarítani, de ha esik az eső vagy a hó, akkor sár keletkezik. Azzal nem tudunk mit csinálni” – mondta a lapnak Jánócsik Csaba, az ÉMA-GÉP Kft. építésvezetője.

Innen nem messze a Csépányi úton is megjelentek a munkások. Komoly előkészülteket kellett tenni a folytatás előtt, hiszen olyan magasan állt a talajvíz, hogy abban lehetetlen lett volna dolgozni. Épp ezért előbb vákuumozással ki kellett szivattyúzni a felesleget. Jelenleg a bekötővezetékek úgynevezett élesre kötése történik, majd a gerincvezeték következik.

„A tapasztalatok azok, hogy most kisebb a forgalom, mint amikor az előző időszakban ezen a területen dolgoztunk. Ezt a kisebb forgalmat a lámpával nagyszerűen lehet irányítani. Az a meglátásom, hogy most az emberek picit megértőbbek, és jobban betartják a szabályokat, mint mikor legutoljára kint voltunk” – nyilatkozta a lapnak Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A közlekedés gördülékenysége miatt a lámpával határolt területen is csak a szükséges részt bontják fel, így gyorsabb lesz majd az átállás a következő szakaszra. Ha az ideiglenes helyreállítás megvan a benzinkút és a Nagyvölgyi út között, akkor állnak át az említett kereszteződés és a templom közé. A szerződésben szereplő határidő 2020. december 31-e, ám ha minden rendben zajlik az utolsó szakaszokat ettől valamivel hamarabb is átadhatják.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás