Home Hírek Jól halad a csatornázás Ózdon

Jól halad a csatornázás Ózdon

751

Jól halad a csatornaberuházás a konzorcium mindkét tagja, a Mészáros és Mészáros, illetve az Euroaszfalt Kft. területén is. Van, ahol még gerincvezetéket fektetnek, de sok helyen már csak a végleges aszfaltozás van hátra. Az időjárás függvényében a tervezettnél, azaz december végénél korábban is befejeződhet a csatornaprojekt kivitelezése – írja az ozd.hu.

Az Euroaszfalt Kft. munkatársai, alvállalkozói a célterületek nagy részén lefektették a gerincvezetékeket, kiépítették a házi bekötéseket. Sok helyen már csak a végleges aszfaltozás van hátra, aminek az első üteme zajlik éppen: ezt a tervek szerint május végére befejezik.

„A mostani, megkezdett csatornaépítéseknél várható, hogy jó két hónap, majdnem három, hogy befejeződik, és minden csatorna elkészül, és minősítve lesz, annak is lesz egy konszolidációs ideje. Most úgy gondolom, hogy szeptember környékén fogjuk a következő, második ütemes aszfaltozást csinálni, ami szeptember vége, október eleje lesz a befejezése a kivitelezésnek részünkről” – mondta a lapnak Kiss István, az Euroaszfalt Kft. fő-építésvezetője.

Így Szentsimonban is az aszfaltozás van hátra, itt egy szakaszon jelzőlámpa irányítja a forgalmat, ameddig el nem készülnek. A Pázmány úton pedig a házi átemelők patak feletti keresztezésével haladnak, itt is végleges helyreállítás zajlik. A konzorcium másik tagjának munkásai is több területen dolgoznak egyszerre. A Hossó utcában jelenleg gerincvezetéket fektetnek és házi bekötéseket is végeznek nagyjából 400 méter hosszúságban. Az utcát hétfőtől le is zárják majd, mivel a munkagépekkel a hely szűke miatt másképp nem férnek el.

„Ennek az utcának a lezárása május 4-én kezdődik, 7 órakor, és előreláthatólag június 5-én fogjuk befejezni ebben az utcában a munkát és a lezárásokat. Természetesen ha korábban végzünk, akkor korábban megnyitjuk a forgalom előtt ezt az utcát. Még egyet kell tudni, hogy a tervezett munkavégzési időszakunk reggel 7 órától tart délután 6 óráig, és az alatt az idő alatt lesz útzár” – emelte ki a lapnak Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

Ha valamilyen sürgős ok miatt mégis utat kell adni egy-egy gépjárműnek a lezárt időszakban, arra biztosítanak lehetőséget. A Hossó utca mellett a Csépányi úton is dolgoznak, itt jelzőlámpa irányítja a forgalmat. A munkát nehezíti, hogy egy másfél méter vastagságú homokkőréteget találtak, így három és fél méter mélyre kellett vésni és ásni. A már korábban elkészült, eddig ideiglenesen helyreállított szakaszokon várhatóan június elejétől félpályás aszfaltozással rekonstruálják az eredeti állapotot, míg a most feltört részek tekintetében október közepére-végére várható a végleges helyreállítás.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás