Home Hírek Nem nyit ki idén a városi strand

Nem nyit ki idén a városi strand

604

Nem nyit ki idén a városi strand, ezt járványügyi és gazdasági megfontolások is indokolttá teszik. A létesítmény június elsejei nyitásához minden évben tízmilliós nagyságrendű pénzügyi forrás szükséges, hiszen az előző szezon után és a tél végével sok gép, a medencék és környezetük is karbantartásra szorulnak – írja az ozd.hu.

Tavaly nyáron, a június elsejei nyitást követő héten már többen igénybe vették a strand szolgáltatásait. A medencéket színültig töltötték vízzel, a gépházban megjavították a berendezéseket, és emellett minden olyan intézkedést megtettek, ami ahhoz kellett, hogy a létesítmény üzembiztosan működjön a szezonban. Idén azonban a városlakók és a környékbeliek nem élvezhetik a terület adta élményeket, mert a strand nem nyit ki.

„Felmerült például a kérdés, hogy elkezdjük-e most a strand felújítását, hogy meg tudjuk nyitni, mert ahhoz már most el kellene kezdeni a felújítási munkákat, amik sok millió forintot emésztenének fel. Jelenleg nem az a helyzet van, hogy azt a pénzt tudjuk erre a célra biztosítani, úgyhogy ha a járványügyi helyzet az eredeti jóslatok szerint eltart legalább szeptemberig, akkor egyébként sincsen létjogosultsága annak, hogy strandot nyissunk, de ha hirtelen azt mondják júniusban, hogy vége van a veszélyhelyzetnek, és lehet mindent folytatni úgy, ahogy eddig, Ózdon idén akkor sem lesz strand” – nyilatkozta a Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester ezt a városi televízió Háttér című magazinjában nyilatkozta. Így tehát pénzügyi és járványügyi megfontolásai is vannak a döntésnek. A medencék erős tisztításra, festésre szorulnának, emellett a gépházban is vannak olyan teendők, amelyek ellátása szükséges lenne ahhoz, hogy a létesítmény kinyithasson.

„Fel kell mérni, hogy a tél folyamán milyen károk keletkeztek. Ez magában foglalja a medencék felmérését, valamint a gépház és a külterületek felmérését. Ennek a felújítása és a strand beindítása a tavalyi évben tízmilliós nagyságrendű volt, idén is közel annyi lenne, bár a gépházban most talán kevesebb munkálat lenne, nincs annyi hiba, de figyelembe kell venni, hogy ez egy 1980-as évek elején épült létesítmény, ahol már elavult gépek vannak, ezeknek a felújítása mindig szükséges, minden idény előtt” – mondta a lapnak Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az ügyvezető szerint ezeket a munkálatokat így, hogy idén nem nyit ki a strand, felesleges elvégezni, mivel jövőre ugyanúgy meg kellene csinálni. Ráadásul a karbantartás egy legalább másfél hónapos feszített munkát jelent, így ezt már most el kellene kezdeni. Emellett, ha a járvány hamarabb lecseng, és elvben kinyithatnak a hasonló létesítmények, akkor sem éri meg, hiszen a bevételek jó része kiesik, és egyáltalán nem lesz gazdaságos az üzemeltetés. A környezet karbantartása azonban folyamatos, a füvet például rendszeresen vágják majd.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás