Home Hírek Szájmaszkokat adtak át a mentősöknek és a polgárőröknek

Szájmaszkokat adtak át a mentősöknek és a polgárőröknek

560

Szájmaszkokat adtak át a város vezetői az Ózdi Mentőállomás, és az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület részére. Mindkét szervezet munkatársai a járvány miatt fokozottabban ki vannak téve a fertőzés veszélyének. Ezért kiemelten fontos ezeknek az eszközök a használata egészségük megőrzése érdekében – írja az ozd.hu.

Speciális anyagból készült szájmaszkokkal járult hozzá a város vezetése az Ózdi Mentőállomás, illetve az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület munkatársainak egészségügyi védelméhez. A számos ponton szolgálatot teljesítő mentősök, illetve polgárőrök ugyanis fokozott veszélynek vannak kitéve. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett feladataik ellátása során ugyanis jóval több személlyel kerülnek kapcsolatba, ami nagyobb kockázatot jelent. Az egészségvédelmi eszközöket a civil egyesület nevében dr. Abu Kamar Ata vette át Janiczak Dávid polgármestertől.

„Nagyon nehézkes még mindig a maszkoknak a beszerzése, és horrorisztikus árakon adnak olyan maszkokat, amik megfelelő védelmet nyújtanak, és a kapacitással is probléma van. Jelenleg Miskolcról tudtunk berendelni ötszáz darabot ezekből a fajta szájmaszkokból. Ezek rendelkeznek bizonyos tanúsítvánnyal, az áteresztőképességük elég jónak mondható. Úgyhogy én úgy gondolom, hogy valamilyen szinten azért mégiscsak véd a cseppfertőzés ellen” – mondta a lapnak Janiczak Dávid, polgármester.

A polgármester elmondta, folyamatosan figyelik a lehetőségeket, több céggel is kapcsolatban állnak. Fontos, hogy a lehető leghamarabb sikerüljön elérhető áron maszkokhoz jutni. Ha ez megvalósulna, úgy a lakosság részére is tudnának biztosítani a megelőzésben hasznos eszközökből. Jelenleg azonban még nem érkezett megfelelő ajánlat. Addig is kiemelten fontos, hogy azok, akik a frontvonalban vannak, mindenképpen védve legyenek, hiszen ők valamennyiünk érdekében dolgoznak.

A polgárőrség önkéntesei a bevásárló központok, áruházak közelében, illetve a különböző karitatív szervezetek adományosztásainál is jelen vannak. A szájmaszkok, kesztyűk viselése kapcsán az a tapasztalat a lakosság tagjai egyre inkább használják az egészségvédelmi eszközöket, ám az otthon maradással még vannak problémák. Az önkormányzat által, az idős lakosság számára meghirdetett segítségnyújtás kapcsán pedig megtudtuk, hogy a rendszerben eddig részt vevőkön kívül mostanáig 72 fő jelentkezett ellátásért. Ezért a polgármester arra biztat mindenkit, hogy a kiküldött szórólapokon feltüntetett telefonszámokat hívja föl, és éljen ezzel a lehetőséggel.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás