Home Hírek Teszt jelleggel kinyitott a Városi Piac

Teszt jelleggel kinyitott a Városi Piac

1020

Kinyitott a Városi Piac, igaz csak teszt jelleggel. A terület bezárásáról még március közepén döntöttek a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében. Sokan látogattak ki a piacra, a vásárlók többsége maszkban volt, azonban a távolságtartást túlnyomó részük nem tartotta be. A piac veszélyhelyzet alatti jövőjéről további értékelés után hamarosan dönteni fognak – írja az ozd.hu.

A Városi Piac bezárásáról még március közepén döntött az akkor létrehozott válságstáb. Az intézkedést akkor a koronavírus-járvány terjedésének csökkentése érdekében hozták meg határozatlan időre. Nemrég Janiczak Dávid polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy most szombatra teszt jelleggel újranyitják ezt a területet, mivel az az árusoknak és a vásárlóknak egyaránt könnyebbséget jelenthet ebben az időszakban. A tesztnapra a veszélyhelyzet ellenére is sokan érkeztek.

A nyitás napjára azonban számos szabályt vezettek be a védekezés érdekében. Többek között, hogy a 65 év felettiek nyitástól kilenc óráig, onnantól pedig az az alattiak vehetik igénybe a piacot. Az árusok számára kötelező volt a szájmaszk és a kesztyű, és lehetőség szerint ugyan ez vonatkozott a vásárlókra is. Emellett a minimum kettő méter távolságtartásra is oda kellett figyelni. Ezek betartását az Ózd Városi Rendészet és a Polgárőrség ügyelte.

A területen Zsuponyó Anett, Garami György és Fidrus Péter önkormányzati képviselők is jelen voltak, akik 1500 darab maszkot osztottak ki azoknak, akik anélkül vásároltak.

„Elég vegyesek a tapasztalatok. Sajnos, hogy kilenc óráig csak 65 év felett lehet vásárolni. Körülbelül hét órától itt vagyunk a piac területén, és azt láttuk, hogy nagyon sok fiatal vásárol, illetve kilenc óra után pedig több idős. Ezt nyilván nem ellenőrizhetjük. A többség megköszöni, amikor adunk ha nincsen, hiszen polgármester úr utasítása arról rendelkezik, hogy kötelező a maszk viselése. Emellett a két méteres távolság megléte is szükséges. Ezt sem sokan tartják be” – emelte ki a lapnak Fidrus Péter, polgármesteri referens, önkormányzati képviselő.

A Városi Piac nyitásakor az emberek többsége maszkban volt, azonban a távolságot túlnyomó részük nem tartotta be, kivéve ott, ahol az erre figyelmeztető felfestés volt a földön.

A vásárlók egyébként főleg a zöldséges pultokat keresték fel legtöbbször, illetve a húst árusító helyeket. Teszt jellegét tekintve a piac legközelebbi nyitásáról további értékelés után hamarosan dönteni fognak – derül ki a polgármester mai közösségi médiában közzétett posztjából.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás