Home Hírek Több százezer forinttal segítik az Ózdi Városüzemeltető Intézményt

Több százezer forinttal segítik az Ózdi Városüzemeltető Intézményt

703

Több mint kétszázezer forinttal segítik az Ózdi Városüzemeltető Intézményt az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjai. Az összegből olyan fertőtlenítőszereket vásárolnak, amelyeket felületekre tudnak használni, és olyanokat is beszereznek, amelyek kézfertőtlenítésre alkalmasak. A köztisztasági munkacsoport folyamatosan tisztítja a városban található buszmegállókat, köztéri padokat, korlátokat. Cél, a fertőzésveszély elhárítása – írja az ozd.hu.

Ózdon összesen 134 buszmegálló található, ebből mintegy száz helyszínen nemcsak tábla van kihelyezve, hanem valamilyen várakozásra alkalmas építmény is. Többek közt ezek fertőtlenítésre helyezik most a legnagyobb hangsúlyt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. A fertőtlenítőszerek beszerzése még mindig nehézségekbe ütközik, de a legnagyobb problémát inkább az okozza, hogy ezekhez többszörös áron lehet csak hozzájutni. Ezt a terhet igyekszik enyhíteni Ózd Város Önkormányzatának Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága.

„A tagok úgy döntöttek, hogy felajánlunk bizonyos pénzösszeget, és ezt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény rendelkezésére adjuk, valamint saját keretemből százötvenezer forinttal járulok hozzá ahhoz, hogy segítsük az ÓVI dolgozóinak munkáját” – mondta a lapnak Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

A tagok kiemelten fontosnak érezték, hogy ilyen módon is támogassák az intézményt, hiszen az itt dolgozók feladataik elvégzése során hatványozottabban ki vannak téve a fertőzésveszélynek.

Molnár Gábor az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízott igazgatója elmondta, hogy a felajánlott összeggel azt a keret növelik meg, amelyet a közterületek fertőtlenítésére különítettek el.

„Főleg azokra a területekre gondolok itt, amiket el is kezdtünk már a múlt héten is, illetve korábban is. Tehát a buszmegállók, padok és egyéb forgalmas területeket. Olyan fertőtlenítőszereket szerzünk be, amelyet felületre is tudunk használni, illetve egyéb a dolgozók által is használt kézfertőtlenítő szereket is vásárolunk” – nyilatkozta a lapnak Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény megbízott igazgatója.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény köztisztasági csoportja nagyjából száztíz főre tehető, nekik a szemétszedésen túl már a fertőtlenítő lemosás is a munkaköri feladatukká vált. Az egyes helyszíneken öt-hat közfoglalkoztatott végzi a takarítást. Az üvegből, vagy plexiből kialakított felépítményeket lepermetezik, az ülőkéket és padokat is áttörlik. Ezt leszámítva persze a forgalmasabb helyeken lévő köztéri padokat, korlátokat is tisztítják.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás