Home Hírek Fákat ültettek az Újváros téren

Fákat ültettek az Újváros téren

497

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai négy császárfát helyeztek el az Újváros téren található játszótér négy sarkában. Ezek a növények később várhatóan nagy méretű, terebélyes, árnyékot adó fák lesznek. A mostani ültetésnek egyébként előzménye is volt – írja az ozd.hu.

Lakossági bejelentésre vágták ki az ott lévő elvadult, magról kelt szilvafákat, amelyek már balesetveszélyesek voltak az ott játszó gyerekekre, illetve esztétikailag sem illettek bele a környezetbe.

Több ott élő akkor arra panaszkodott, hogy a kivágott növényeket madarak látogatták. Bár a munkát végző szakemberek ezt cáfolták, most két madáretetőt is készítettek a játszótér mellé.

Az ÓVI-nak egyébként fapótlási kötelezettsége is van, ezért a közelmúltban 42 fát ültettek a város számos pontján, és még körülbelül ugyanennyit terveznek az őszi időszakban is. Bóta József parkfenntartási művezető egyébként elmondta, hogy komoly szakmai vizsgálat előz meg egy-egy fakivágást.

„A fakivágásainkat gyakorlatilag kétféleképpen végezzük. Vannak az úgynevezett határozatos fakivágások, amikor is lakossági bejelentések alapján, vagy a mi személyes döntéseink, meglátásaink alapján beterjesztjük a hivatalba a fakivágási kérelmünket. A Polgármesteri Hivatal, mint tulajdonos elbírálja ezeket a kérelmeket, amennyiben határozat születik a fakivágásról akkor kivágjuk az említett fákat. Egy másik eset, amikor balesetveszélyesnek, esetleg életveszélyesnek ítélünk egy-egy fát, akkor saját hatáskörben kivághatjuk” – nyilatkozta a lapnak Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás