Home Hírek Koronavírusra teszteltek Ózdon

Koronavírusra teszteltek Ózdon

2038

Hetven ózdi is meghívást kapott arra a reprezentatív mintavételre, amely során országosan közel 18 ezer embert tesztelnek le az új koronavírusra. Városunkban a Nemzetőr úti rendelőkben végezték el a vizsgálatot. Azok számára, akik az első alkalommal nem tudtak megjelenni a szűrésen, jövő héten szombaton ismét lehetőséget teremtenek majd – írja az ozd.hu.

Egy nyomtatványt kaptak kézhez azok, akiket kiválasztottak az országos szintű koronavírus tesztelésre. Ebben többek között arra kaptak választ, hogy miként történik a mintavétel, és hogyan fogják kézhez kapni az eredményeket. A kezdeményezéssel a szakemberek képet kaphatnak a járvány kiterjedéséről, és a fertőzöttek valós számáról. Városunkban is előkészületeket kellett tenni a szűrés előtt.

„Másfél héttel ezelőtt a kormányhivatal vezetője vette fel velünk a kapcsolatot, hogy lehetőség van Ózd városában is 70 főnek a szűrésére, akiket a KSH véletlenszerűen választott ki. Így került sor a mai napon itt a szűrővizsgálatra, amely fél 1-től 4 óráig tartott” – mondta a lapnak Zsuponyó Anett, kontaktszemély.

A közelben található fák alatt várakoztak a helyiek a tesztelésre. A dokumentumok szerint vér, illetve orr és szájból történő mintavétel zajlott. A helyiek aktívan részt vettek a szűrésen.  A hetvenből 16 személy vett részt a tesztelés első napján.

„Egyértelmű volt, hogy eljövök. Egyrészt kaptam egy értesítést, hogy a kiválasztottak között vagyok, és felkerestek, hogy vállalom-e. Hát persze, hogy vállalom, hiszen nem vagyok a saját magam ellensége. Ezért is vagyok itt most” – nyilatkozta a lapnak Lőrincz László Pickey.

Azok a személyek, akik meghívást kaptak a mintavételre, de valamilyen okból kifolyólag az első alkalommal nem tudtak megjelenni, május 16-án szombaton felkereshetik a Nemzetőr úron található rendelőt. Fontos, hogy a kiválasztottak végeztessék el a tesztet, hiszen csak így kaphatnak a szakemberek hiteles adatokat.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás