Home Hírek Zajlik a munka a strandon

Zajlik a munka a strandon

620

Javában zajlanak a javítási, karbantartási munkálatok a strandon. Jelenleg a medence aljzatát cserélik azokon a helyeken, ahol szükséges, de a vendégek által igénybe vett területeken kívül akadnak teendők a gépházban is, amely jelenleg 80 százalékos készültségben áll. A tolózárakat és egyéb berendezések nagy részét itt már rendbe hozták – írja az ozd.hu.

Betonkeverő zajától hangos mostanában a strand. Hozzávetőleg egy hete kezdődtek el a javítási, karbantartási munkálatok. Gyors tempóban kell haladniuk ahhoz, hogy június közepére gond nélkül kinyithasson a létesítmény. Például a nagy medence alját is betonozzák, a keverékhez vízüveget is adtak, így gátolva meg a víz betonon keresztüli szivárgását. Ezekre a műveletekre minden évben szükség van, hiszen egy tél alatt sok minden tönkremegy, elromlik.

„A múlt heti döntés után elkezdtük a munkálatokat az ózdi strandon. Munkatársaink folyamatosan dolgoznak, hogy minél hamarabb kinyissunk. Egy ózdi vállalkozó ingyen és bérmentve biztosította szakmunkásait, szakembereit, hogy a nyitási időpontot tudjuk tartani, és minőségi anyagokat is adnak mindahhoz, hogy ezek a munkálatok időben befejeződjenek. Úgy próbáljuk, hogy június 10-e előtt ki tudjuk nyitni a strandot, ez időjárásfüggő, de mint a háttérben is látható, a medence-felújítási munkálatok folynak” – nyilatkozta a lapnak Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A medencék környezetében található feltágult járólapok nagy részét is már visszaszedték, majd pótolták, így a balesetveszély ezen a területen is elhárult. Egy másik nagy falatot jelent minden nyitás előtt a gépház rendbetétele, hiszen a nyirkos levegőben sok eszköz kezd rozsdásodni, ezáltal nem látja el megfelelően a feladatát.

„A legeslegfontosabb a tolózáraknak volt a felújítása, amelyek tíz hónapig egy, álló helyzetben voltak ebben a nyirkos levegőben, ezek megtisztítása, tömítéscsere, a váltószelepeknek a felújítása, ott is tömítések újítása. Körülbelül egy 80 százalékon van a gépházban a tolózárak felújítása. Három fenékürítő a nagy medencéből még vár felújításra, és egy adagolószivattyúnak még a beszerelése” – mondta a lapnak Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Így tehát folyamatosan zajlanak a munkák a gépházban, mivel ennek tökéletes működése elengedhetetlen a strand üzemeltetéséhez. Ha az időjárás sem szól jelentősen közbe, akkor a tervek szerint június 10-e körül már tárt kapuk fogadják a vendégeket.

forrás: ozd.hu

 

Hozzászólás