Home Hírek Buszgyártó települhet Ózdra

Buszgyártó települhet Ózdra

5002
Forrás: Riz Gábor / Facebook
Folytatódott az a tárgyalássorozat amiben állami szereplők és az egyik potenciális ózdi befektető cég vezetőinek vesznek résztderül ki Riz Gábor országgyűlési képviselő közösségi médiában közzétett posztjából.
 
Ez a tárgyalássorozat most a Hunnoid névre keresztelt, elektromos hajtású, ikercsuklós midibusz prototípusának bemutatásával és kipróbálásával folytatódott.
 
Forrás: Riz Gábor / Facebook
 
A Zsámbékon megtartott egyeztetésen az országgyűlési képviselőn kívül Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, Kovács Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetője, valamint a Volánbusz Zrt. képviselője is jelen volt, hiszen Magyarország Kormányának jövőbeni céljai között ott szerepel a hazai közösségi közlekedés környezetbaráttá tétele is.
 
Riz Gábor posztja szerint a midibuszok újszerűsége abban rejlik, hogy elektromos hajtásuknak köszönhetően kevésbé szennyezik a környezetet, méretükből és fordulékonyságukból eredően a szűkebb utcákon is könnyebben elférnek, súlyuk miatt pedig az utakat sem teszik nyomvályússá.
 
Forrás: Riz Gábor / Facebook
Forrás: Riz Gábor / Facebook
 
Az országgyűlési képviselő a poszt alatti kommentjében leírja, hogy egyetért abban Ózd város polgármesterével, hogy “nincs annál pazarlóbb látvány, mint 4-5 utassal közlekedő 50-70 személyes busz”, illetve, hogy az sem véletlen, hogy Janiczak Dávid polgármester szintén megkereste ezt a céget a helyi közlekedés gazdaságosabbá tétele miatt.
 
Továbbá az is olvasható a posztból, hogy az autóbuszgyártó cég vezetőivel a tárgyalások a következő hetekben minisztériumi szinten tovább folytatódnak.
 
forrás: Riz Gábor / Facebook

Hozzászólás