Home Hírek Jól haladnak a csatornázási munkálatok

Jól haladnak a csatornázási munkálatok

437

Jól haladnak a csatornázás munkálataival a konzorciumi cégek. A dolgozók a város több pontján is megtalálhatóak. A napokban például a somsályi elágazónál is zúgtak a gépek, ott az átemelőszivattyú környékén vannak még teendők. Emellett Urajon is haladnak, hiszen azon a szakaszon a gerincvezeték nyomvonalát aszfaltozták le – írja az ozd.hu. 

Továbbra is munkagépek zajától hangos városunk. A csatornahálózat kivitelezése már közeledik a végéhez, hiszen a gerincvezeték-rendszer nagy része bekerült a földbe, több helyen pedig az átadására várnak. A napokban a somsályi elágazónál is dolgoztak. Az itt található átemelő feladata, hogy az ezen a részen felgyűlő szennyvizet eljuttassa a megfelelő helyre. Az utóbbi időszakban nehéz feladatokkal is szembesültek.

„Ott fent a Nagyvölgyi út és a Domb utca közötti területen nagyon lassan haladtunk. Talajvízzel és futóhomokkal is találkoztunk, ami a legveszélyesebb és legnehezebb része a csatornaépítésnek. Emellett bejött a hegy vonulatából egy szikla rész, amit egy ilyen 3-4 méter mélyen, másfél méter vastagságban kézi erővel kellett szétbontani. Ez nagyon megnehezítette a helyzetet, ezért haladtunk lassan” – mondta a lapnak Mihály Zsolt, a Mészáros és Mészáros Kft. alvállalkozója.

A szakemberek elmondták, hogy összességében csak jó tapasztalataik vannak a környéken élők magatartásával kapcsolatban. Hozzátették ugyanakkor, hogy ők is próbálnak kompromisszumokat keresni a felmerülő nehézségek megoldására. Emellett a koronavírus pozitív hozadékának nevezték, hogy alacsony forgalom mellett tudtak dolgozni.

„A kivitelezéssel elég jól haladtunk. Hódoscsépányon tényleges csatornaépítési feladatunk a 25-ös főúton, illetve emellett található átemelőszivattyú-tartályokra kötjük rá a már elkészült szakaszokat. Az átemelőszivattyúknál a föld alatti munkákat már elvégeztük. Itt az Újtelep utcában is van egy átemelőszivattyú, aminek a külső munkálatait végezzük. Kerítést építünk és burkoljuk az említett területet” – nyilatkozta a lapnak Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

Emellett más területeken is jelen vannak a munkások. Az Uraj úton már egy jelentős szakaszon elvégezték a gerincvezeték nyomvonalának aszfaltozását. A tervek szerint azzal a folyamattal néhány napon belül teljesen végeznek.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás