Home Hírek Az Ózd Rallye segítségével gyógyulhat egy beteg kisbaba

Az Ózd Rallye segítségével gyógyulhat egy beteg kisbaba

1950

Az Ózd Ralley segítségével gyógyulhat Béry-Januskó Ábris. A még pár hónapos kisfiú súlyos izomsorvadásos betegséggel küzd, amelyre gyógymódot a szülők csak az Egyesült Államokba tudnak keresni, de ennek költségei rendkívül ,magasak.

A gyermek és a szülők segítségére most összefoghat a rallys társadalom és a nézők is.

Az Ózd Rallye szervezői arra kérik az Ózd Rallye résztvevőit, hogy az autóik navigátori ülését (anyós ülés) bocsássák árverésre, ezzel gyűjtve anyagi segítséget a kisfiúnak. Ezt árverezik el, úgy hogy a licitálók/vásárlók egy igazi élménybe vásárolhatják be magukat. A prológon beülhetnek a navigátori ülésbe és élmény autózhatnak. A lehetőség tehát egyszerű: élményautózás pénzért, ráadásul a pénz remek és neme célra megy.

Hasonló lehetőséggel a Salgó Rallyen is lehet majd élni.

Ezt kell tudni a kisfiúról:

Béry-Januskó Ábris 2016. július 31-én született, azóta éli a boldog mindennapjait. Nagyon  jókedvű, mosolygós baba, szellemileg teljesen ép és ez nem fog változni. Sajnos a lehető legrosszabb helyzet állt elő. 2017. március 31-én érkezett meg a genetikai  teszt eredménye, mely SMA 1-es típusú betegséget diagnosztizáltak nála. Ez egy gerincvelői  izomsorvadás, amely az élettel nem összeegyeztethető – az esetek 80%-ában nem érik meg a  kis betegek az 1 éves kort. Ábris szervezete szerencsére nagyon erős és egyelőre egyik súlyos  tünet sem jelentkezett – így az orvosok még körülbelül egy év túlélési esélyt adnak a kisfiúnak.

Ha szeretne többet megtudni a kisfiúról akkor bővebben itt tájékozódhat: FB oldal

Forrás:http://ozdrally.hu/images/dokumentumok/2017/Abris_felhivas_Ozd_Salgo_rsb.pdf

 

Hozzászólás