Home Hírek Jön az erős, szeles vihar – figyelmeztet a Katasztrófavédelem

Jön az erős, szeles vihar – figyelmeztet a Katasztrófavédelem

600

Vasárnap délelőtt érte el Nyugat-Európát a Ciara nevű viharciklon, amely a késő esti órákban Magyarország fölé is megérkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőre virradó éjjel csak a dunántúli megyékben, hétfőn és kedden azonban már országszerte lehet számítani akár 90 km/órás sebességet is meghaladó, rendkívül erős széllökésekre”írja a Facebookon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A Katasztrófavédelem posztja szerint a Ciara fákat csavarhat ki a földből, vezetékeket szakíthat le, megrongálhatja a házak tetőszerkezetét, közlekedési zavarokat és akadályokat idézhet elő.

Ezért fontos, hogy készüljünk fel és tudatosan védekezzünk az erős széllökések ellen:

zárjuk be a nyílászárókat, vigyünk be a házba minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat, áramtalanítsuk az elektromos berendezéseket, készüljünk fel egy esetleges áramszünetre, ne hagyjuk felügyelet nélkül a gyerekeket és a betegeket, valamint ha tehetjük, ne menjünk ki a szabadba”

Az MTI közleménye szerint a Ciara miatt közel hatvan járatot töröltek vasárnap a brüsszeli repülőtéren, emellett a német és az angol bajnokságban is elmaradtak meccsek a viharban.

forrás: MTI, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
kiemelt kép: BM OKF

Hozzászólás