Home Hírek Több száz kiló ételadomány a kutyáknak

Több száz kiló ételadomány a kutyáknak

501

Több száz kiló állateledellel támogatta az Állategészségügyi Telep négylábú lakóit az Ózdi Mentés csapata. Egy akciónak köszönhetően 350 kiló instant tésztát nyertek, ezzel változatosabbá tehetik a kutyusok étkezését. Egy másik kezdeményezésük is sikerrel járt, amely keretében további 500 kiló tápot vásárolhattak. Ma nyolc kennel is megüresedhetett a civil állatvédők közbenjárásával – írja az ozd.hu.

Több zsák instant tészta sorakozik a Kovács-Hagyó Gyula úton működő Állategészségügyi Telep udvarán. A tésztát csupán forró vízzel kell leönteni, az megdagad és már fogyaszthatják is a kutyusok. Az ellátmány egy olyan akció keretében talált itt gazdára, amelyet egy közösségi portálon hirdetett meg egy maglódi, állateledelek forgalmazásával foglalkozó vállalt. Kommentben lehetett megjelölni, hogy ki melyik szervezetet tartja érdemesnek arra, hogy megkapja a mintegy 350 kilónyi tésztát. Az Ózdi Mentésre voksoltak a legtöbben. Pár napja a Hagyd gurulni a kétszáz forintost elnevezésű kezdeményezést indították útjára, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

„Két nap alatt az 500 kiló ára összegyűlt, ez nagyon nagy segítség. Intézményi keretből még 280 kilóval ezt kiegészítettük. Az így bekerült, jelenleg meglévő mennyiség, az bő három hétig elég. Általában harminc-negyven kiló fogy el egy nap alatt. Negyven kennelünk van, általában negyven vagy hatvan kutyánk van, kisebb-nagyobb testűek. Egy hónap alatt ezt felszorozva, az 1,2 tonna” – mondta a lapnak Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Az összegyűlt adományok egy részét már be is pakolták a raktárba, míg egy másik hányadát ma helyezték el itt. A vemhes vagy kölyökkutyáknak jobb minőségű ellátmányt biztosítanak, hiszen nekik más tápanyagokra van szükségük.

„Ez a telep lényegében mindig 100 százalék felett üzemel, inkább a 130, de néha a 150 százalékot közelíti a kihasználtság, amikor kölykök vannak. Ezen segít Pintérné Erika a mentésével, ma is nyolc kutyát szállíttatott befogadó szervezetekhez, illetve ideiglenes befogadókhoz, vagy gazdákhoz. E nélkül lényegében ez a telep nem működhetne” – nyilatkozta a lapnak Szíjjártó Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ebrendésze.

2015. szeptember 4. egy meghatározó nap volt a környékbeli kóbor állatok és az Állategészségügyi Telep életében is, ugyanis akkor alakult meg az Ózdi Mentés csapata. Azóta közel 1600 kutyát mentettek ki innen. Évente hozzávetőleg 130 négylábú gazdásodik közbenjárásukkal. Aki segíteni szeretne az itt élő állatokon, átmeneti megoldással, vagyis ideiglenes befogadással is tehet értük, hiszen az így felszabadult kennelekbe újabb lakók érkezhetnek az utcáról.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás