Home Hírek Ismeretlenek rongáltak a város több pontján

Ismeretlenek rongáltak a város több pontján

275

Több fát is kitörtek a Gyár úti parkolóban, valamint kiszedték a macskaköveket és eldobálták. A Vajda János út környékén lévő lépcsőnél pedig a frissen betonozott részbe tapostak bele ismeretlenek. A rongálók jelentős anyagi terhet rónak az Ózdi Városüzemeltető Intézményre az ilyen akciókkal, pedig a károkozók közérdekű munkával, pénzbírsággal és elzárással is büntethetőek – írja az ozd.hu.

A napokban számolt be arról az ozd.hu, hogy felújítják a Táncsics telep és a Vajda János út közötti lépcsőt az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai, azonban az egyik frissen elkészített részt ismeretlenek összetaposták még a beton megkötése előtt. A munka folyamatosan haladt ma is, igaz, az eső sem könnyítette meg a dolgozók életét, de az ilyen jellegű rongálások csak tovább hátráltatják a feladatok végzését.

A károkozás a város egyéb területeire is jellemző. Dubovinszky László elmondta a lapnak, hogy gyakoriak az utcai jelzőtábla-rongálások is, pedig ez balesetveszélyes lehet. A Gyár úti parkolóban például rendszeresen nekimennek a kőgolyóknak, tábláknak, valamint a macskaköveket is felszedik. Ma több darab is a kerítés mellé volt dobálva. A sövény is károsodott, valószínűleg belehajtottak. Ezeket leszámítva a fákat is folyamatosan pótolniuk kell.

Bóta József, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény parkfenntartási művezetője arról beszélt a lapnak, hogy ezek a rongálások milyen anyagi terhet rónak rájuk. Probléma, hogy egyesek semmibe veszik a belefektetett energiájukat.

Az is előfordult, hogy az egyik hálót felhúzták egészen a fa koronájáig a vandálok. A helyreállítási munkálatok itt is rendszeresek. Az intézmény többször tett már feljelentést ezekben az ügyekben, de nem sok sikerrel jártak, így marad a szélmalomharc. Pedig akit tetten érnek, vagy rábizonyítható az elkövetés, komoly büntetésre számíthat.

Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területére vonatkozóan tavaly huszonnégy esetben indítottak eljárást ötvenezer forint feletti károkozás miatt.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás