Home Hírek Lezajlott az érettségi első napja

Lezajlott az érettségi első napja

668
Fotó: Magyar Hírlap / Bodnár Patrícia

“Diákbarát”, méltányos, illetve a vártnál könnyebb feladatoknak nevezték a hétfői írásbeli magyarérettségi tételeit az MTI által megkérdezettek, igazgatók, szaktanárok és vizsgázók.

A vizsgákat a koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági előírások mellett tartották írja az atv.hu.

A középszintű magyarérettségi első részében a könyvek történetéről, az olvasásról és a kódexekről kaptak szövegértési feladatot a középszinten vizsgázók, a szövegalkotási részben a sportról és testnevelésről szóló érvelést vagy egy egészségügyi problémákról szóló hivatalos levelet kellett írniuk a diákoknak az Eduline oktatási portál információi szerint. A vizsga második részében a műelemző feladat egy Fekete István-novellához, az összehasonlító elemzés egy Arany János-vershez és egy Tóth Árpád-költeményhez kapcsolódott, a két feladat közül a diákoknak egyet kellett választaniuk.

Szenyéri Zoltán, a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium igazgatója az MTI-nek azt mondta:

“diákbarát” volt az idei feladatsor, értelmezhetőek voltak az abban szereplő szövegek.

a vizsga alatt mindenki igyekezett csökkenteni a személyes érintkezések számát.

Vidu Pál, a szegedi gimnázium egyik végzős osztályának osztályfőnöke elmondta, tanítványai szerint

a vártnál könnyebb volt a feladatsor.

A diákok általában Fekete István novellájának elemzését választották, és szinte kivétel nélkül a testneveléssel kapcsolatos érvelést készítették el, ez a téma közel állt hozzájuk, mivel sokan sportolnak közülük.

Czimer Györgyi elmondta azt is:

komoly biztonsági előkészületek előzték meg a hétfői vizsgáztatást. A diákok különböző bejáratokon, külön lépcsőházakban közelítették meg a tantermeket, egy-egy teremben legfeljebb kilencen, de több teremben csak hatan vagy annál is kevesebben írták meg a dolgozatot. Minden diák maszkot kapott, fertőtlenítőszereket helyeztek el a tantermeknél, a mellékhelyiségekben és a folyosókon is. Az érettségi után, hétfő délután az egész iskola épületét fertőtlenítik és úgy várják a keddi érettségizőket.

Hozzászólás