Home Hírek Ózdon is tesztelnek a koronavírusra

Ózdon is tesztelnek a koronavírusra

1104
Forrás: internet

Hetven ózdi is meghívást kapott arra a reprezentatív mintavételre, amelynek során országosan közel 18 ezer embert tesztelnek majd le az új koronavírusra. A vizsgálat a Semmelweis Egyetem vezetésével valósul meg májusban. A tesztelésen a KSH által kiválasztott személyek vesznek részt, amely 14 év felett valamennyi korosztályt érint. Segítségével elérhető, hogy a szakemberek képet kapjanak a járvány kiterjedéséről, és a koronavírussal fertőzöttek valós számáról – írja az ozd.hu.

Ózdon két időpontot jelöltek meg ezek elvégzésére. Az első május 9-e, vagyis ma, a másik pedig május 16-a. A mintavétel helyszínéül a Nemzetőr úti gyermekorvosi rendelő épülete szolgál majd, ahová ma 12.30 és 16 óra között várják azokat, akiket erről előzetesen kiértesítettek.

Az országos tesztelésre e hét hétfőn Janiczak Dávid polgármester is kitért az Ózdi Városi Televízió, Háttér című műsorában. Akkor azonban az időpont még nem volt biztos.

„Május 9-én, vagy 16-án fognak tesztelni Ózd városában, hetven főt. Őket kiválasztják egy eljárásrend alapján. Meg fogja mindenki kapni a behívóját, vagy levélben, telefonon, vagy e-mailben, és akkor meg kell jelenni majd egy tesztelésen. Ez annak a nagy országos tesztsorozatnak a része, amit az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján megismerhettünk” – mondta a lapnak Janiczak Dávid, polgármester.

forrás: ozd.hu

Hozzászólás